SZERENCSÉSEK VAGYUNK

SZERENCSÉSEK, MERT GOLDEN RETRIEVER KUTYÁINKBAN OLYAN TÁRSAKRA LELTÜNK, AKIK NÉLKÜL KEVESEBB LENNE AZ ÉLETÜNK. A KEZDETEKKOR MÉG NEM GONDOLTUK VOLNA, HOGY ILYEN RÖVID IDŐ ALATT „MEGSZÁLLOTT” KUTYÁSOK LESZÜNK, ÉS ENNYIRE HÁTTÉRBE SZORÍTANAK VAGY ÉPP ELŐTÉRBE HELYEZNEK DOLGOKAT, ÉS VÉGÜL MEGSZÜLETIK A STRAWBERRY GOLDENS GOLDEN RETRIEVER KENNEL. DE NEM BÁNJUK. SŐT! 🙂

A KEZDETEK

Szerencsések vagyunk, hogy rátaláltunk az Erdős házaspárra és így első kutyánkra, Erdőskerti Orsira, vagyis Szamócára. Fontos volt, hogy megbízható helyről válasszunk.

Az ár persze így magasabb volt, mint a szaporítók által kért összeg, de nem kérdés, hogy jól döntöttünk. Szamóca mind a külső, mind a belső tulajdonságait tekintve kiváló kutya volt, igazi Golden Retriever. Nem terveztük tenyészteni, nem akartunk kiállításra és/vagy vadászatra járni, sokan vannak ezzel így. Aztán az évek során mégis sokat változott kezdeti elképzelésünk. Ez is szerencse, és örökké hálásak leszünk ezért!

Szerencsések vagyunk, hogy az újabb kölyök választásánál Ginny (Ashbury Eternal Dream) akkor született, amikor Nekünk időzítésben jó volt, olyan helyen született (Ashbury Kennel), amit már akkor is nagyra értékeltünk.

Nem utolsó sorban szerencsések azért, mert Cathy és Gérard lehetővé tették, hogy megkaphassuk azt a picit, a fotóját látva is elsőre beleszerettünk. Ginny volt a mi nagyon kutyánk, természete újabb színt hozott életünkbe. Temperamentuma mindenkit magával ragadott, semmit sem csinált fél gőzzel. Nagyon játszott, nagyon dolgozott,  és nagyon bújt. Ginny egy kicsit más típusú Golden retriever volt, mint Szamó, de nagyon szuper párost alkottak. A kiállítások terén is nagyon sikeres volt, imádta megmutatni magát, gyönyörűen mozgott a ringben, nemzetközi szinten is csodás eredményeket ért el, és a retrieveres munka is nagy élmény volt vele.

Szerencsések vagyunk, hisz közös tulajdonban élő kutyáink (Colin, Mira és Jazz) olyan gazdiknál, családoknál élnek, akiknél jobbat nem is kívánhatnánk. Nagyon köszönjük ezt is Tóth Zsu és Tényi Tamás, Ábrányi Eszter, Szabó-Nagy Eszter és Szabó Krisztián!

JELEN ÉS JÖVŐ

Öreg kutyáink (Tara és Jázmin, mindketten Szamó lányai) mellett 2019 óta Freya is a családunk tagja, és természetesen ő is egy külön személyiség – nem is akármilyen. 🙂

Ő angliából érkezett hozzánk Freda Morris Gargettől, egy olyan párosításból, ami sok szempontból különleges volt számunkra. Freya vicces, bújós, imádja az életet, és bármiben örömmel részt vesz, akár retriever munkáról, kiállításról vagy épp ikeás csavargásról van szó.

A lényeg az évek során sosem változott, a Strawberry Goldens Kennel mindig egy kis, családi golden retriever kennel marad. Kutyáink számára fontos a család, a figyelem, szeretet, ezért sosem lesz sok alom nálunk. Velünk élő kutyáink száma is csak annyi lesz, amennyi állandó részese lehet életünknek, hiába szeretnénk többet. 

Akkor születnek nálunk kicsik, ha maga a párosítás izgalmas a számunkra és amiből mi magunk is örömmel tartunk meg kölyköt, ha épp megtehetjük.

Mindent megteszünk azért, hogy a nálunk született kicsik megbízható, szerető gazdikhoz, családokhoz kerüljenek, akiknek természetesen mindig a segítségére vagyunk és leszünk.

Minden jelenlegi és jövőbeli gazdinak legalább annyi szerencsét és örömöt kívánunk, amennyiben Nekünk is részünk volt az elmúlt időszakban!

NAGY ÉVA, GRÉGÁSZ ZSOLT 

ÉS A "SZAMÓCÁK"