Szerencsések vagyunk. Szerencsések, mert Golden retriever kutyáinkban olyan társakra leltünk, akik nélkül kevesebb lenne az életünk. Pár éve még nem gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő alatt “megszállott” kutyások leszünk, és ennyire háttérbe szorítanak vagy épp előtérbe helyeznek dolgokat. De nem bánjuk. Sőt! 🙂

Szerencsések vagyunk, hogy rátaláltunk az Erdős házaspárra és így első Golden retriever kutyánkra, Erdőskerti Orsira, vagyis Szamócára. Fontos volt, hogy megbízható helyről válasszunk, még ha az ár így magasabb is, mint a lelkiismeretlen szaporítók által kért összeg. Szamóca mind a külső, mind a belső tulajdonságait tekintve kiváló kutya, igazi Golden Retriever (volt :'( ). Nem terveztük tenyészteni, nem akartunk kiállításra és/vagy vadászatra járni, gondoljuk sokan vannak ezzel így. Aztán az évek során mégis sokat változott kezdeti elképzelésünk. Ez is szerencse, és örökké hálásak leszünk ezért!

Szerencsések vagyunk, hogy az újabb kölyök választásánál Ginny (Ashbury Eternal Dream) akkor született, amikor Nekünk időzítésben jó volt :), olyan helyen született (Ashbury Kennel), amit már akkor is nagyra értékeltünk, és nem utolsó sorban szerencsések azért, mert Cathy és Gérard – számunkra még most is kissé hihetetlen módon – lehetővé tették, hogy ismeretlenként “beesve” megkaphassuk azt a picit, akibe már a fotóját látva is elsőre beleszerettünk. Ginny, a mi nagyon kutyánk :), természete újabb színt hozott életünkbe. Temperamentuma mindenkit magával ragad, semmit sem csinál félgőzzel. Nagyon játszik, nagyon dolgozik,  és nagyon bújik. Ginny egy kicsit más típusú Golden retriever, mint Szamó. A kiállítások terén is nagyon sikeres, szereti megmutatni magát, gyönyörűen mozog a ringben, hozza a szép eredményeket is, és a retrieveres munka is nagy élmény vele.

Szerencsések vagyunk, hisz közös tulajdonban élő kutyáink (Colin, Mira és Jazz) olyan gazdiknál, családoknál élnek, akiknél jobbat nem is kívánhatnánk, köszönjük Tényi Tamás és Tóth Zsu, Ábrányi Eszter, Szabó Krisztián és Szabó-Nagy Eszter!

A lényeg sosem változott, a Strawberry Goldens Kennel mindig egy kis, családi Golden retriever kennel marad. Tudjuk, hogy kutyáink számára fontos a család, a figyelem, szeretet, ezért nem lesz sok alom nálunk, és velünk élő kutyáink száma is csak annyi lesz, amennyi állandó részese lehet életünknek. Az nem fontos, hogy sok kutyát adjunk el, akkor születnek nálunk kicsik, ha maga a párosítás izgalmas a számunkra és amiből mi magunk is örömmel tartunk meg kölyköt, ha épp megtehetjük.

Mindent megteszünk azért, hogy a kicsik is megbízható, szerető gazdikhoz, családokhoz kerüljenek, akiknek természetesen mindig a segítségére vagyunk és leszünk.

Minden jelenlegi és jövőbeli Golden retriever gazdinak (és valamennyi kutyásnak) legalább annyi szerencsét és örömöt kívánunk, amennyiben Nekünk is részünk volt az elmúlt időszakban!

Nagy Éva, Grégász Zsolt

és a “szamócák”